30 Eylül 2011 Cuma

Bilimum.



Saçlarım rüzgarda savrulsun istiyorum. Yüzüme yağmur damlaları düşsün, içime çektiğim nefeste çim kokusu olsun istiyorum.

Denizin sesi gelsin. Üşüdüm mü? Gelsin, sarılsın. Elimi tutsun, gözlerine bakamadıysam bişi söylesin. Yüzüm kızarsın.

Heyecanlanayım mesela. Öyle her zamanki gibi olmasın. "Oldu, olacak" kıvranayım. Gezeyim, tozayım. Gününün nasıl geçtiğini sorayım en önemlisi. Sordukça anlatsın, anlattıkça rahatlasın. Uçsun gitsin, derdi kederi. Üzüntülerine de ortak olayım. Mutsuzluksa payıma düşeni alayım.

Tek başına yüklenmesin herşeyi. Tek olmadığını göstereyim. Şu ana kadar ne yaşamışsa, ne görmüşse, neye ağlamışsa geride kalsın. Gülmeler tamam, eğlenmeler tamam, beraber ağlamayı da öğrenelim.

Bilimum soruna ortak çözüm bulalım. Hani olmaz da olursa birbirimize baktığımızda bişeyleri unutalım. Unutmak da değil erteleyelim yani.

Bi gün olur da gerçekleşirse gerçekten seversem elinden tutup "gidelim, burda çok kaldık" diyeceğim. "Çok bekledik zaten birbirimizi. Bunca yıldan sonra eski acıları hatırlatmayan bi yer, bi köşe bulalım kendimize."

Farkındayım her canım sıkıldığında O'na koşacağım. Başımı omzuna koyup kollarımı doladığımda hiç bişeyi umursamayacağım. Yanında uyuyup uyandığımda gülümseyerek bakakalacağım ona. "Şimdi o benimle mi?" diye inanamayarak. "Hep yanımda mı olacak?" diye sorarak.

Birinin varlığıyla mutlu olmak istemek çok mu? Olmayan insanların hayalleriyle mutlu olmaya çalışmadık sanki. Yokluktan varlığa geçmişsek ne olmuş? Kıymet bilemeyiz değil mi? Bizi yerden yere vurmadı diye, bizi üzüp kırmadı diye yeterince sevemeyiz di mi?

Kimi nasıl sevmemiz gerektiğini bi öğrensek, üzdüyse bıraksak, sevdiyse yanında kalsak... Yok, olmaz. Bize göre değil. Ağlamadan, üzülmeden sevemiyoruz. Sevemiyoruz ya itip duruyoruz insanları. Biz ne hissediyorsak bu kez onlar aynısını hissedip yanımızda olmaya çalışıyorlar. Anlamıyoruz. "Neden hala bizimle olmak istiyorlar?"

Anlamsız gelmesin baş harfi "s" olan kelimelerle dolu bi cümleye tekabül ediyor. Yerlisi-yabancısı, erkeği-kadını. Hepsi tamamen aynı. Bire bir copy paste aslında. Kaşı, gözü, yüzü, teni değişik bi tek. Eh o kadarı da olsun bi zahmet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder